iPhone’unuzu satmayı düşünüyorsanız, iPhone’unuzu sıfırlamanız gerekebilir. Ama sıfırlamadan önce şunu bilmelisiniz; iPhone’ununuz sıfırlandığında rehberiniz, fotoğraflarınız, müzikleriniz kısacası kayıtlı olan her şeyiniz temizlenecektir. Bu yüzden sıfırlama işlemini gerçekleştirmeden önce mutlaka kişisel verilerinizi yedekleyin. Ama bu saydığım bilgilerinizi iCloud ile yedeklediyseniz endişelenmenize gerek yok.

Sıfırlama İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

  • iPhone’unuzda bulunan ‘’Ayarlar’’ seçeneğine tıklayın.
  • Ardından Ayarlar seçeneğinden ‘’Genel’’ butonuna tıklayın.
  • En alt kısımda yer alan ‘’Sıfırla’’ seçeneğine tıklayın.
  • Sıfırla seçeneğine tıkladığınız zaman iki seçenek ile karşılaşacaksınız. Bu seçenekler şu şekilde; ‘’Tüm Ayarları Sıfırla’’ ve ‘’ Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil’’ şeklindedir.
  • Tüm Ayarları Sıfırla seçeneğine tıkladığınız zaman dosyalarınız silinmez sadece telefona ait özgün ayarlar sıfırlanır.
  • Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine tıkladığınızda ise, telefonunuzun içinde var olan her şey silinecektir. iPhone’unuzda bulunan görselleriniz, müzikleriniz aklınıza gelebilecek her şey sıfırlanacaktır.
  • Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine tıkladığınızda parmak izini kabul etmeyecektir. Kilit kodunuzu girmelisiniz.
  • Ardından ‘’iPhone Sil’’ seçeneğine tıklayarak işlemi başlatıyoruz.
  • Son olarak yaptığınız bu işlemin ardından telefonunuz kapanıp tekrar açılacak. Telefonunuz tekrar açıldıktan sonra ayarlarınız sıfırlanmış bir halde önünüze gelecek. O zaman sıfır iPhone’unuzu güle güle kullanın.